Biblia Tanulmányok

Úgy döntöttem nyilvánosan közzéteszem Bibliai tanulmányaimat. Teszem ezt részben abban a reményben, hátha egyeseknek forrásul szolgálhat további kutatásoknak, részben pedig építőjellegű kritikát remélve szeretném felfedezni hibáimat, tévedéseimet.

Nem hitbeli kritikákat várok, hanem adott történelmi eseményekkel kapcsolatosat. Kérem mindig nevezzék meg forrásukat, hogy magam is utána olvashassak, ellenőrizhessek.

2015 koranyarán kezdtem ismét intenzívebben foglalkozni a Biblia és a korai kereszténység (pre Niceai) történelmével. Ekkor kezdtem bele „Az Újszövetség elemzése” című írásomba, mely mintegy 3-4 hónapig tartó megírása alatt sikerült alaposan felfrissíteni fiatalkori emlékeimet, s belemenni teljesen új kutatásokba.

Ezen írás eleje mára már részben elavult, de nem szándékszóm az kijavítani, hanem egy most készülő újabb írásommal a „Sola Scriptura”–val fogom annak egy értelmesebb változatát adni.
(Ma 2016.07.10 feltöltöttem az első verzióját.)

Ha valaki több írásomat átolvassa, zavarhatónak érezheti az írásokban fellelhető szószerinti ismétléseket, de mert minden írásomat önálló egységnek kezelem, nem akarok abból kiindulni, hogy olvasójuk más írásomból már ismeri azt.

Kérném, írja meg véleményét írásaimról a fórumon, vagy a kapcsolat menüpont alatt emailt is küldhet.